JEDZTE SUSHI SPRÁVNYM SPÔSOBOM NA JAPONSKÝ SPÔSOB

Sushi je nielen lahodné a lahodne zdobené vysokou výživnou hodnotou, ale má aj skutočné umenie stravovania v japonskom štýle, takže si chuť sushi môžete naplno vychutnať.

Sushi je nepostrádateľným jedlom v japonských jedlách a najmä v ich rituáloch. Chuť s vysokou výživou a dobrým zdravím priniesla sushi po celom svete a je milovaná všade.

Aby ste sushi správne jedli a naplno si vychutnali esenciu, ktorú sushi prináša, musíte poznať niekoľko základných vedomostí, ktorých sa Japonci vždy držia, pretože pomáhajú nielen dobre sa najesť, ale aj kultúre na ich stole.

Vo všetkých krajinách sveta je vietnamská kulinárska kultúra rovnaká, „Jedzte a sledujte hrniec, posaďte sa a sledujte smer“ je až príliš známy idiom o kulinárskej kultúre našej krajiny, takže Japonci majú skratky.

NEPÍSANÉ PRAVIDLÁ PRI JEDENÍ SUSHI

Sushi sa zvyčajne krája na plátky alebo sa pripravuje s rezancami, zroluje sa a podáva sa so sójovou omáčkou, wasabi (horčicou) a sladkokyslým zázvorom.

Pretože sushi sa pripravuje podľa chuti, mali by ste jesť celé kúsky alebo plátky sushi, aby ste cítili plnú chuť v každej sushi priehradke.

Najmä pri surových jedlách by ste mali jesť s horčicou, aby ste mohli cítiť zvláštnu chuť octovej ryže, pretože mastná a sladká chuť čerstvej ryby a korenistá chuť horčice povzbudí chuťové bunky, aby vám pomohli vychutnať si.plnú chuť.

Rozhodne nepoužívajte paličky na naberanie jedla pre ostatných, ak ste pozvaní, otočte paličky, aby ste nabrali jedlo, je to hygienická a delikátna zásada, ktorú musíte dodržiavať.

Každé jedlo má farbu a cena je rozdelená podľa farby, po dojedení by ste mali tanier poukladať do úhľadného stohu.

JEDZTE SUSHI SPRÁVNYM SPÔSOBOM NA JAPONSKÝ SPÔSOB

AKO SI VYCHUTNAŤ SUSHI

Toto sú všeobecné pravidlá, keď vstúpite do reštaurácie alebo sushi obchodu od nízkej po špičkovú, pomôže vám to mať skvelé a príjemné jedlo.

PRED JEDLOM SUSHI

Po prvé, môžete použiť horúci alebo studený uterák na utretie rúk, pretože existujú jedlá na sushi, ktoré sa jedia holými rukami.

Japonci, ktorí si objednávajú nápoje na počkanie, často používajú zelený čaj pri jedle sushi, pretože pomáha vyčistiť ústa pri prechode na ďalšie jedlo.

Vyberte si sushi zo zostaveného menu alebo si objednajte vlastné, opýtajte sa manažéra a hlavného šéfkuchára, pomôžu vám, či jete sushi prvýkrát, alebo jednoducho vedia, aké je najobľúbenejšie jedlo v reštaurácii.

POČAS JEDENIA SUSHI

Jedzte ho hneď, ako sa sushi podáva, pretože riasa obalená okolo sushi je stále chrumkavá a ak sa nechá dlho, chuť sushi sa môže zmeniť najmä pri surových jedlách, ako je sashimi.

Mali by ste zjesť celý kus sushi, ak je sushi príliš veľké, môžete ho prekrojiť na polovicu a zvyšok dať do samostatného taniera alebo misky, zjedenie celého kusu vám pomôže vychutnať si sushi plnšie.

Omáčka na namáčanie, ktorá sa dodáva so sushi, je zvyčajne sójová omáčka a jedlo by ste mali namáčať do omáčky, najmä s gunkhan sushi, namiesto namáčania ryže, pretože sushi bude slané.

Pri jedení sushi by ste mali zavrieť oči, aby ste si naplno užili kyslú chuť ryže, slanú chuť sójovej omáčky alebo soli, sladkú a mastnú chuť čerstvých rýb a morských plodov a korenistú chuť horčice.

JEDZTE SUSHI SPRÁVNYM SPÔSOBOM NA JAPONSKÝ SPÔSOB

Ak jete veľa rôznych druhov sushi, potom po zjedení každého druhu by ste mali zjesť kyslý zázvor, aby ste si vyčistili ústa, a potom môžete jesť nové jedlo bez zmiešania chuti predchádzajúceho sushi.

Sushi by ste mali jesť zvonka dovnútra a nemali by ste sushi prehýbať do stredu, aby ste zachovali estetiku sushi taniera, toto je základná etiketa stravovania, keď jete s ľuďmi alebo osobne, pomáha vám to plne si vychutnať farbu a usporiadanie sushi.

Saké sa často používa aj pri konzumácii sushi na odstránenie rybej chuti z čerstvých rýb a uľahčenie ich trávenia.Saké je známa japonská špecialita, je to ich tradičný nápoj ako sushi.

Ak budete jesť sushi reštauráciu s dopravným pásom: Vezmite si, čo sa vám páči, sushi sa presunie na dopravnom páse k zákazníkovi.

PRI KONZUMÁCII SUROVÉHO S WASABI HORČICOU

Správny spôsob, ako jesť sushi s horčicou, by ste mali umiestniť wasabi do rohu misky, aby ste zachovali krásu jedla.

Pri jedení s horčicou by ste ju mali ochutnávať pomaly, až kým nebude dostatočne pikantná, aby sushi chutilo.

PO JEDLE SUSHI

Položte paličky na policu na paličky a položte ich rovnobežne s podnosom na sushi, aby každý vedel, že ste skončili.

Usporiadajte vidličky do úhľadného stohu.

Sú to základné poznatky a čiastočne vám pomôžu lepšie pochopiť japonský štýl a ich spôsob stravovania. Jesť sushi má tiež svoje umenie, jesť ho správne a naplno si vychutnať chuť života zo sushi.